همه چیز در مورد قهوه

بازدید: 305 بازدید

قهوه از رایج‌ترین نوشیدنی‌ها در سراسر جهان محسوب می‌شود و از محبوبیت زیادی در کشورهای مختلف برخوردار است. این نوشیدنی از دم‌کردن دانه‌های بوداده گیاه قهوه تهیه می‌شود. این گیاه، بومی مناطق گرمسیری است و تاکنون 33 نوع از آن شناخته شده است. اولین‌بار گیاه قهوه در کوه‌های یمن پیدا شد و سپس به دیگر نقاط جهان صادر گشت. ارتفاع این گیاه به 2 الی 12 متر می‌رسد؛ گل‌هایش سفید رنگ‌اند و عطر مطبوعی دارند؛ برگ‌های این گیاه ساده، بیضوی و یا نوک‌تیزند. دانه‌های قهوه در ابتدا سبزرنگ هستند و بعد از رسیدن قرمز می‌شوند. کشور برزیل حدود ۴۵٪ از کل صادرات این گیاه را در اختیار دارد و ایالات متحده بیشتر از همه کشورها این گیاه را وارد می‌کند.

دانه‌های قهوه از نظر نوع دانه، نوع فراوری و دم‌کردن انواع مختلفی دارند که محبوب‌ترین آنها عربیکا و روبوستا است. منطقه‌ای که این گیاه ارزشمند در آن رشد می‌کند علاوه بر شکل ظاهری بر طعم، عطر، کافئین و قدرت رشد درخت تأثیر می‌گذارد؛ به همین دلیل برخی از افراد قهوه کشور یا منطقه خاصی را مصرف می‌کنند. اکثر افراد این نوشیدنی را به علت داشتن کافئین بالا و محرک بودن آن میل می‌کنند؛ اما بر اساس تحقیقات انجام شده در زمینه تأثیر این نوشیدنی بر سلامت بدن به خواص و البته مضراتی رسیده‌اند؛ همچنین هر یک از دانه‌های قهوه دارای خصایص منحصربه‌فردی هستند.

انواع دانه‌های قهوه

دانه‌های قهوه از چند نوع درخت به دست می‌آید. هر نوع از آنها عطر، طعم، کافئین، قدرت رشد و شکل ظاهری متفاوتی دارد. انواع دانه‌های قهوه عبارت‌اند از:

1. قهوه عربیکا

معروف‌ترین قهوه، عربیکا است که حدود ۶۰٪ از بازار را به خود اختصاص داده است. این نوع از قهوه در ارتفاعاتی که از بارندگی خوبی برخوردار هستند پرورش پیدا می‌کند و قدی حدود 2 متر دارد که برداشت و هرس‌کردن را بسیار آسان می‌کند. به دلیل حساسیت بالای این درخت و ناتوانی در مقابله با بیماری‌ها، در منطقه‌ای خاص کاشته می‌شود و در اطراف آن هیچ نوع دیگری از گیاهان را نمی‌کارند. نوع خوب عربیکا رنگ روشن و درخشان، حالت اسیدی مطلوب، عطروطعم پیچیده و چندلایه مطلوب دارد. در هنگام نوشیدن عربیکا شیرینی و شوری دلپذیری را احساس می‌کنید.

2. قهوه روبوستا

گیاه قهوه روبوستا در ارتفاعات پایین و در کنار دریا پرورش پیدا می‌کند. قد این گیاه حدود 6 متر است و نسبت به نوع عربیکا در برابر عوامل محیطی مقاومت بیشتری دارد. دانه‌های روبوستا گرد است و کافئین بیشتری دارد. روبوستا نسبت به عربیکا ارزان‌تر است. مصرف این نوع از قهوه به علت طعم تلخ و کافئین زیاد از عربیکا کمتر است؛ از این نوع بیشتر برای تهیه اسپرسو استفاده می‌شود. کشورهای ویتنام، برزیل، اندونزی و هند تولیدکننده‌های شناخته شده روبوستا هستند.

3. قهوه لیبریکا

این نوع دانه‌های قهوه در فیلیپین تولید می‌شوند و رایحه‌ای از گل‌های میوه‌ای دارند و طعم آن بوی دود و چوب را برای شما یادآوری می‌کند. لیبریکا در بازارهای جهانی رایج نیست و رست قهوه آن کمی دشوار است.

4. قهوه اکسلسا

 قهوه تهیه شده از دانه‌های اکسلزا فقط 7٪ قهوه مصرفی جهان را تشکیل می‌دهد. این نوع لوبیا در جنوب شرقی آسیا کشت می‌شود و طعم ترش و میوه‌ای دارد.

انواع قهوه گرم

احتمالاً شما هم تاکنون نام‌های مختلف قهوه را شنیده‌اید و برخی از آنها را میل کرده‌اید. انواع این نوشیدنی که به‌صورت گرم سرو می‌شود شامل موارد زیر است.

1. اسپرسو

اسپرسو نوعی روش تهیه نوشیدنی قهوه است. خروجی این روش مایعی غلیظ و سیاه‌رنگ است و روی آن با خامه‌ای نارنجی‌رنگ که از شاخصه‌های مهم اسپرسو به‌حساب می‌آید پوشانده است. این خامه حاصل ایجاد حباب‌های دی‌اکسیدکربن طی فرایند عبور آب داغ از ذرات فشرده‌شده قهوه است. غلظت بالای اسپرسو و حجم کم آن باعث شده  که بالاترین میزان کافئین را در میان انواع دیگر روش‌های تهیه قهوه داشته باشد. برای تهیه اسپرسو از موکاپات یا دستگاه اسپرسو استفاده می‌شود.

اسپرسو سینگل و دبل چیست؟ واحد اندازه‌گیری اسپرسو شات می‌باشد و هر شات معادل 25 الی 30 میلی‌لیتر است. دبل شات، به دو شات از اسپرسو گفته می‌شود که معادل 50 الی 60 میلی‌لیتر از قهوه می‌باشد. نوشیدنی‌های گرم مانند آمریکانو، لته، کاپوچینو، موکا، ماکیاتو، لانگو و ریسترتو بر پایه اسپرسو تهیه می‌شوند.

پیش از سرو باید فنجان اسپرسو گرم شده باشد تا اسپرسو سریعاً سرد نشود. در کنار فنجان اسپرسو تکه‌ای شکلات و یا بیسکویت با یک شات کوچک آب که گاهی عطر بسیار ملایمی از لیمو دارد قرار می‌گیرد. آب همراه با اسپرسو را می‌توان پیش از شروع یا بعد از نوشیدن قهوه میل کنید. نوشیدن آب پیش‌ازاین نوشیدنی سبب تازه شدن کام می‌شود و پس از آن برای تنظیم فشارخون خوب است.

طرز تهیه اسپرسو

برای تهیه اسپرسو در خانه باید از دستگاه اسپرسوساز خانگی استفاده کنید؛ البته کیفیت آن نسبت به اسپرسویی که در کافی‌شاپ‌ها تهیه می‌شود، پایین‌تر است.  اسپرسوساز را روشن کنید تا گرم شود. سپس مخزن آب را پر کنید؛ اگر دستگاه شما به منبع آب متصل نیست، آب تصفیه شده را به‌صورت دستی به آن اضافه نمایید. دمای آب در نهایت به 92 الی 96 درجه سانتیگراد می‌رسد. پرتافیلتر را از دستگاه جدا کرده و آن را با یک پارچه مرطوب، تمیز و سپس خشک کنید. کیفیت و نوع قهوه در نتیجه نهایی مؤثر است. برای تهیه اسپرسو معمولاً از دانه با رست مدیوم و تیره استفاده می‌شود.

برای تهیه یک شات به 7 گرم پودر و برای دبل شات به 14 الی 18 گرم پودر قهوه نیاز دارید. بعد از ریختن پودر قهوه در پرتافیلتر، سطح آن را با دست صاف کنید تا همه پودر قهوه، هم سطح پرتافیلتر شود حالا با یک کوبه قهوه یا تامپر، قهوه‌تان را به طور یکنواخت فشرده کنید تا آب به طور یکسان از آن عبور کند. قبل از اتصال پرتافیلتر، هدگروپ را روشن کنید تا اگر قهوه‌ای از عصاره‌گیری قبلی باقی‌مانده پاک شود؛ سپس پرتافیلتر را به هدگروپ وصل کنید. بعد از روشن‌کردن دستگاه دکمه گرفتن شات را بزنید، حدوداً بعد از 25 ثانیه دستگاه اسپرسو نسبتاً غلیظ همراه با مقدار اندکی خامه‌ای کرمی رنگ بر روی آن به شما می‌دهد.

2. کافه لاته یا لته (Caffe latte)

کافه لاته که به آن لته هم گفته می‌شود واژه ایتالیایی است و در لغت به معنی قهوه و شیر است. این نوع از قهوه تقریباً معروف‌ترین نوع نوشیدنی گرم بر پایه اسپرسو است و از ترکیب اسپرسو، شیر و فوم شیر تهیه می‌شود؛ روی این نوشیدنی طرح‌های هنری خاصی زده می‌شود که به آن در اصطلاح لاته آرت گفته می‌شود. برای تهیه کافه لاته می‌توانید از هر نوع قهوه‌ای که طعم آن را می‌پسندید استفاده کنید؛ اما عربیکا برای این منظور مناسب‌تر است. شیر مناسب این نوع کافه لاته نیز شیر پرچرب است که فوم بهتری می‌دهد. حجم فنجان استاندارد برای سرو لاته 220 الی 250 سی‌سی است. اگر به تمرکز بیشتری نیاز دارید و یا مایلید شب را بیدار بمانید اما از طعم تلخ اسپرسو خوشتان نمی‌آید، لاته را امتحان کنید.

طرز تهیه کافه لاته

کافه لته

برای تهیه لاته در ابتدا با استفاده از موکاپات 1 الی 2 شات اسپرسو تهیه‌کرده و آن را در کف فنجان سرو می‌ریزیم. در مرحله بعد با استفاده از فرنچ پرس شیر را فوم گیری می‌کنیم. شیر لازم برای تهیه لاته باید پرچرب باشد و میزان آن دوبرابر مقدار قهوه است. در زمان فوم گیری هوا به داخل شیر نفوذ کرده و کف یا فوم شیر از آن جدا می‌شود؛ پس از انجام این مرحله شیر به دولایه تفکیک می‌شود که لایه زیرین شیر فوم گیری شده و لابه بالایی کف شیر است. در مرحله نهایی شیر و مقدار کمی از فوم را روی اسپرسو می‌ریزیم.

3. کاپوچینو (Cappuccino)

کاپوچینو یکی از نوشیدنی‌های گرم ایتالیایی است که بر پایه اسپرسو تهیه می‌شود. این نوشیدنی بسیار به لاته شبیه است؛ با این تفاوت که میزان شیران کمتر و مقدار فوم بیشتر است. در برخی از مواقع به‌جای شیر از خامه هم استفاده می‌شود و در نهایت روی آن با پودر کاکائو یا دارچین تزئین می‌شود. برای کاپوچینو به 30 میل اسپرسو، 150 میل شیر فوم گیری شده و 5 میلی‌متر تا 3 سانتی‌متر فوم شیر نیاز است. قهوه مناسب برای کاپوچینو، عربیکا است؛ زیرا تلخی کمی دارد و چرب و شیرین است. کاپوچینو عموماً صبح‌ها سرو می‌شود؛ اما می‌توان آنها را در هر ساعتی نوشید. در زمان نوشیدن کاپوچینو ابتدا کف روی آن را با قاشق میل کنید و بعد درصورتی‌که تمایل داشتید به آن شکر اضافه کنید و بنوشید.

طرز تهیه کاپوچینو

در قسمت‌های مختلف جهان از روش‌های متفاوتی برای تهیه کاپوچینو استفاده می‌شود؛ به طور مثال ایتالیایی‌ها از دبل اسپرسو و فوم شیر برای آن استفاده می‌کنند، زمانی که به کاپوچینو شیر اضافه نشود در اصطلاح به آن کاپوچینوی خشک گفته می‌شود. اسپرسو را به روشی که گفته شد تهیه کنید در همین حین شیر پرچرب را هم فوم گیری کنید. در مرحله بعدی یک فنجان انتخاب کنید و حدود نیمی از آن را قهوه بریزید سپس شیر فوم شده را به‌آرامی اضافه کنید تا از مخلوط‌شدن زیاد آن با قهوه جلوگیری شود؛ سپس فوم را روی آن بریزید و روی آن را با دارچین، پودر کاکائو یا پودر قهوه تزیین کنید.

4. اسپرسو لانگو (Lungo)

لانگو ریشه ایتالیایی دارد و به معنای طولانی است. برای تهیه آن از حدود 150 میلی‌لیتر آب استفاده می‌شود و زمان عصاری گیری حدود 1 دقیقه زمان می‌برد؛ به دلیل زمان و میزان آب بیشتر نوشیدنی حاصل شده نسبت به اسپرسو تلخ‌تر و رقیق‌تر است؛ البته باید بدانید که نسبت به اسپرسو ضعیف‌تر است و باید در زمان نوشیدن به آن شکر اضافه شود.

طرز تهیه اسپرسو لانگو

برای تهیه لانگو حتماً باید از اسپرسوساز استفاده کنید و موکاپات به کار نمی‌آید. حدود 8 الی 16 گرم پودر قهوه را به دستگاه اضافه کنید و 3 الی 4 برابر میزان آب معمول در زمان تهیه اسپرسو که معادل تقریباً 150 میلی‌لیتر است را به دستگاه اضافه کنید. یک دقیقه صبر کنید و بعد نوشیدنی را در فنجان ریخته و میل کنید.

قهوه اسپرسو لانگو

5. اسپرسو ماکیاتو (Macchiato)

کافه ماکیاتو یا اسپرسو ماکیاتو نام نوعی نوشیدنی ایتالیایی بر پایه اسپرسو است که از اسپرسو سبک‌تر و از کاپوچینو سنگین‌تر است. ماکیاتو به زبان ایتالیایی به معنی خال‌خالی، شن‌دار و لکه‌دار است که اشاره به میزان کم شیر استفاده شده در تهیة آن دارد. ماکیاتو در دو نوع اسپرسو ماکیاتو و لاته ماکیاتو سرو می‌شود که تفاوت اصلی آن در میزان شیر است؛ لاته ماکیاتو میزان شیر بیشتری دارد و طعم آن نسبت به نوع دیگر ملایم‌تر است. زمان سرو این نوشیدنی خیلی کوتاه است زیرا لکه فوم شیر سریع سرد می‌شود. در زمان سرو در کنار ماکیاتو شکلات، کوکی و یا نون خرمایی گذاشته می‌شود.

طرز تهیه اسپرسو ماکیاتو

برای تهیه اسپرسو ماکیاتو یک شات از اسپرسو را کف فنجان ریخته و 1 الی 2 قاشق چایخوری شیر فوم گیری شده را روی آن می‌ریزیم و مقدار خیلی کمی، در حد نشان دار شدن فوم شیر به آن اضافه می‌کنیم.

طرز تهیه لاته ماکیاتو

ترکیبات لاته ماکیاتو دقیقاً مشابه اسپرسو ماکیاتو است فقط میزان شیر بیشتری به آن اضافه می‌کنیم. یک شات از قهوه اسپرسو را کف فنجان ریخته و حدود ¾ اسپرسو به آن شیر فوم گیری شده را اضافه می‌کنیم و بعد هم فوم شیر در حد ایجاد یک لکه می‌افزاییم.

6. اسپرسو ریسترتو (Ristretto)

اسپرسو ریسترتو همان اسپرسو است در حجم کمتر و غلیظ‌تر. معنی لغوی آن کوچک شده است و در از ویژگی‌های آن کافئین و تلخی کمتر است. یک شات ریسترتو ۱۵ میلی‌لیتر است و دبل شات آن با شات اسپرسو معادل است. برای درست‌کردن ریسترتو، عصاره‌گیری قهوه در یک‌سوم پایانی آن متوقف می‌شود و ازآنجایی‌که در یک‌سوم پایانی عصاره‌گیری تلخی و کافئین بیشتری از قهوه آزاد می‌شود ریسترتو تلخی و کافئین کمتری دارد.

طرز تهیه اسپرسو ریسترتو

برای تهیه به 7 الی 9 گرم پودر قهوه، دستگاه اسپرسوساز و یا موکاپات و آب نیاز دارید. قهوه را اضافه کرده و میزان کمتری آب نسبت به زمان تهیة اسپرسو اضافه می‌کنیم؛ در این حالت زمان عصاره‌گیری کوتاه‌تر شده و حدود 15 الی 20 ثانیه کافی است. در ریسترتو از یک‌سوم پایانی عصاره‌گیری صرف‌نظر می‌شود و در نهایت یک شات ریسترتو، تلخی و کافئین کم‌تر اما غلیظ و شیرین‌تر نسبت به اسپرسو است. اگر از موکاپات برای تهیه اسپرسو استفاده می‌کنید، زمانی که اسپرسو در حال خروج است موکاپات را زودتر از موعد از روی شعله بردارید تا تمام آب از پودر قهوه‌تان عبور نکند، در این حالت شما ریسترتو خواهید داشت.

7. کافه موکا (Mocha)

کافه موکا بر پایه اسپرسو است و جزء قهوه‌های گرم به شمار می‌آید؛ اما این نوشیدنی را به‌صورت سرد نیز می‌توان سرو نمود. به کافه موکا، موکاچینو که واژه‌ای ایتالیایی است نیز می‌گویند؛ علت نام‌گذاری این نوشیدنی به موکاچینو، شباهت آن با کاپوچینو است. دانه‌های موکا از طعم طبیعی شکلاتی برخوردار هستند، اما باریستاها برای بهترشدن طعم نوشیدنی موکا به دستور ساخت آن کمی شکلات اضافه می‌کنند. موکا بر پایه اسپرسو و شیر آماده می‌شود و در مقایسه با لاته و کاپوچینو از غلظت و سنگینی بیشتری برخوردار است. این نوشیدنی خوش‌طعم از پرطرف‌دارترین نوشیدنی‌ها در کافه‌ها به‌حساب می‌آید.

کافه موکا

طرز ساخت کافه موکا

بر اساس مراحل ذکر شده می‌توانید نوشیدنی کافه موکا خود را آماده کنید:

  1. حاضرکردن سس شکلات: برای آماده‌کردن سس شکلات علاوه بر شکلات می‌توانید از شکلات صبحانه و نوتلا نیز استفاده نمایید. شکلات و یا نوتلا را داخل ظرف ریخته و بر روی شعله قرار دهید تا کاملاً آب شود. به طور تقریبی به 2 قاشق چای‌خوری از شکلات و یا نوتلا ذوب شده احتیاج دارید؛ شما می‌توانید باتوجه‌به ذائقه و سلیقه خود این مقدار را تغییر دهید. فنجان موکا خود را در ابتدا گرم کرده و سپس سس شکلات را داخل فنجان بریزید.
  2. فوم گیری شیر: در این مرحله باید فوم‌گیری شیر را انجام دهید تا شیر و فوم شیر برای کافه موکا آماده شود.
  3. اضافه‌کردن اسپرسو: با استفاده از موکاپات یا دستگاه اسپرسو، اسپرسو را به‌آهستگی بر روی شیر و فوم بریزید تا نوشیدنی شما حالتی لایه مانند پیدا کند. مقدار استاندارد استفاده از اسپرسو حدود 50 سی‌سی است که شما می‌توانید متناسب باسلیقه خود این مقدار را تغییر دهید.

8. قهوه آمریکانو (Americano)

درصورتی‌که از طرف‌داران سرسخت قهوه باشید، قطعاً نام آمریکانو را شنیده‌اید. آمریکانو از محبوب‌ترین نوشیدنی‌های موجود در کافه‌ها محسوب می‌شود. طرف‌داران آمریکانو از طعم و مزه تلخ آن بسیار لذت می‌برند. این نوشیدنی بر پایه اسپرسو است و تفاوت‌های بسیاری با قهوه‌های دمی دارد. بسیاری از افراد به علت طعم و عطر شدید آمریکانو، آن را با مقداری آب مخلوط می‌کنند. این نوشیدنی فواید بسیاری دارد؛ برای کبد مفید است، معده را تمیز کرده و به کاهش وزن کمک می‌کند و همچنین موجب کاهش استرس و افسردگی می‌شود.

طرز تهیه آمریکانو

دانه‌های قهوه را به‌اندازه یک شات دوتایی جدا کرده و به‌خوبی آسیاب کنید و سپس آن را فشرده کرده و در جای مخصوص در دستگاه قرار دهید. اسپرسو را حاضر کرده و آب را تا 160-170 درجه فارنهایت گرم نمایید؛ در انتها اسپرسو را در فنجان آب داغ ریخته و به‌ازای هر 1 قسمت اسپرسو 2 قسمت آب اضافه نمایید.

آمریکانو

9. دوپیو (Doppio)

دوپیو واژه‌ای ایتالیایی به معنای دوبل است و به اسپرسویی دوپیو می‌گویند که از دو شات ساخته می‌شود یا برای عصاره‌گیری یک پرتافیلتر دابل مورداستفاده قرار می‌گیرد. این نوشیدنی از حجمی معادل 60 میلی‌لیتر برخوردار است که دوبرابر اسپرسو سینگل است. امروزه از دوپیو در مسابقات باریستا جهانی به‌منظور ارزیابی اسپرسو شرکت‌کنندگان استفاده می‌شود.

طرز تهیه دوپیو

در ابتدا باید دانه قهوه را آسیاب نمایید؛ سپس پودر دانه اسپرسو را در پرتافیلتر دستگاه اسپرسوساز قرار دهید. دستگاه را روشن کرده و 2 تا 18 ثانیه صبر نمایید تا دوپیو شما آماده شود. درصورتی‌که از موکاپات برای ساخت دوپیو استفاده می‌کنید، باید به‌گونه‌ای باشد که بتوانید در پایان دو شات در فنجان بریزید.

فواید نوشیدن قهوه

شاید برای شما نیز دانستن فواید قهوه شگفت‌انگیز باشد؛ زیرا به طور معمول اکثر افراد گمان می‌کنند که این ماده تلخ فقط برای رفع خستگی مفید است. از جمله فواید شگفت‌انگیز این نوشیدنی عبارت‌اند از:

افزایش انرژی

کافئین موجود در این نوشیدنی دارویی محرک است. پس از نوشیدن آن، کافئین در جریان خون جذب می‌شود و پس از حرکت به مغز، انتقال‌دهنده عصبی آدنوزین را مسدود می‌کند؛ در این حالت انتقال‌دهنده‌های عصبی نور اپی نفرین و دوپامین افزایش پیدا می‌کند و حالت خواب‌آلودگی را از بین می‌برد. قهوه باعث بهبود حافظه، حالت، سرعت واکنش، هوشیاری و عملکرد شناختی عمومی می‌شود؛ بنابراین شما را باهوش‌تر می‌کند.

افزایش طول عمر

مصرف این نوشیدنی از ابتلا به بسیاری از بیماری‌ها جلوگیری کرده و برخی از آنها را هم درمان می‌کند؛ به همین جهت موجب افزایش عمر انسان می‌شود.

چربی‌سوزی

کافئین تقریباً در تمام مکمل‌های چربی‌سوزی استفاده می‌شود و خاصیت چربی‌سوزی آن طی تحقیقات انجام شده به اثبات رسیده است. کافئین موجود در این نوشیدنی می‌تواند سوخت‌ساز بدن را در افراد چاق به میزان ۱۰٪ و در افراد لاغر  ۲۹٪ افزایش می‌دهد؛ البته این امکان وجود دارد که مصرف طولانی‌مدت این نوشیدنی این اثر را کاهش بدهد.

چربی سوزی با قهوه

کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع ۲

دیابت نوع ۲ بیماری شایعی است که در آن بدن فرد بیمار به میزان کافی انسولین تولید نمی‌کند و یا بدن نمی‌تواند از انسولین تولید شده استفاده کند؛ در این حالت قند موجود در بدن نمی‌تواند وارد سلول‌های بدن شود و در اثر تجمع آن بدن دچار نارسایی می‌شود. طبق تحقیقات گسترده انجام شده نوشیدن روزانه یک فنجان قهوه به طور میانگین خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را تا ۷ درصد کاهش می‌دهد.

قهوه؛ ضدافسردگی

افسردگی یک اختلال روحی جدی شایع است که کیفیت زندگی را تحت‌تأثیر قرار می‌دهد. کافئین موجود در این نوشیدنی سطح دوپامین را در جریان خون افزایش می‌دهد. دوپامین انتقال‌دهنده عصبی است که مسئول حرکت، حافظه و شناخت است و به علت ایجاد احساس لذت در بدن خاصیت ضدافسردگی دارد.

مضرات قهوه

نوشیدن قهوه فواید بسیاری دارد؛ اما مانند هر ماده غذایی و یا نوشیدنی ممکن است عوارضی برای بدن به همراه داشته باشد:

  • بی‌خوابی: کافئین پس از هضم وارد جریان خون می‌شود و اثر آن 15 دقیقه بعد از نوشیدن آن احساس می‌شود. تأثیر کافئین تا مدت زیادی در بدن باقی می‌ماند؛ به‌گونه‌ای که بعد از 6 ساعت فقط ۵۰ ٪ اثر آن کاهش می‌یابد. برای داشتن خواب خوب در شب، عصرها و یا حداقل 3 ساعت قبل از خواب این نوشیدنی را میل نکنید.
  • ریفلاکس اسیدی: زمانی که اسفنکتر در ورودی معده بسته نشود، اسید معده به مری منتقل می‌شود. برگشت اسید علائمی مانند تپش قلب و سوزش معده دارد. درصورتی‌که این مشکل در هفته دو بار رخ دهد شما به‌احتمال زیاد دچار مشکل ریفلاکس اسیدی هستید. افرادی که دچار این مشکل هستند باید از نوشیدن قهوه اجتناب کنند؛ زیرا قهوه ماده‌ای بسیاری اسیدی است که باعث برگشت اسید و یا بدتر شدن بیماری می‌شود.
  • کاهش جذب آهن: ترکیبات فنولیک در این نوشیدنی به آهن مربوط می‌شود و مانع جذب آن می‌شود. نوشیدن 150 الی 250 میلی‌لیتر از این نوشیدنی در روز جذب آهن را حدود ۳۵٪ کاهش می‌دهد. این نوشیدنی در جذب کلسیم، روی، منیزیم و پروتئین هم تأثیر می‌گذارد.
  • تداخل دارویی: اگر دارو مصرف می‌کنید و عادت به نوشیدن قهوه دارید، حتماً این موضوع را با پزشکتان در میان بگذارید. این نوشیدنی با برخی از داروها تداخل دارد و می‌تواند در اثر داروها تأثیرگذار باشد. داروهای پوکی‌استخوان، مشکلات تیروئید، آنتی‌باکتریال، آسم، تیلنول و برخی از ویتامین‌ها نباید با قهوه خورده شود.

مضرات نوشیدن قهوه

جمع‌بندی

قهوه از جمله نوشیدنی‌های بسیار محبوب در سراسر جهان به‌حساب می‌آید که افراد بسیاری به‌صورت روزانه از این نوشیدنی استفاده می‌کنند. این نوشیدنی خاص مدل‌های گوناگونی همچون آمریکانو، لاته، دوپیو، اسپرسو و کافه موکا دارد که هر یک از آنها طعم خاصی دارد. مصرف این نوشیدنی برای برخی از اشخاص ممنوع است و بهتر است که از آن استفاده نکنند. کسانی که مزاج سوداوی دارند یا دچار غلبه سودا هستند، افرادی که سردرد میگرنی یا سرگیجه مزمن دارند، افرادی که در بدنشان عفونت و خلط فاسد زیاد وجود دارند، افرادی که دچار بیماری‌های گوارشی، تپش قلب و آسم هستند و زنان باردار و شیرده باید از نوشیدن قهوه اجتناب کنند.

دسته بندی دسته‌بندی نشده
اشتراک گذاری
نوشته های مرتبط

2 پاسخ به “همه چیز در مورد قهوه”

  1. از بهترین مقالاتی بود که در مورد قهوه خوندم. همه چیزو خیلی کامل توضیح دادین
    واقعا ممنون

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید

هیچ محصولی در سبد خرید نیست.

ورود به سایت